Skip links

Оглас за ангажирање на координатор на модули за учење и менторска поддршка – ЕДУИНО

СмартАП – Лабораторија за социјални иновации Скопје е невладина организација која работи на адресирање и решавање на општествени предизвици во областите на јавни услуги, климатски промени и образование. Преку својот иновативен и поинаков пристап но и преку својата пасија и посветеност, тимот на СмартАп секојдневно работи на креирање на поубав, поинаков и подобар свет. Составен од млади, амбициозни и мотивирани соработници, тимот секогаш е отворен за нови сонувачи и професионалци кои сакаат да работат во пријатна и предизвикувачка работна средина и кои целат преку своето работење да креираат вредност и позитивна промена за својата околина и општество.

Согласно потребите на проектот „ЕДУИНО: Колективно подобрување на образованието преку ко-креирање и иновации”, СмартАП објавува оглас за проширување на својот тим односно за ангажирање на:

Координатор на модули за учење и менторска поддршка

Кои ќе бидат задачите и одговорностите?
 • Координирање на процесот за модули за учење и програми; со специјален фокус на прирачници за поддршка за секој модул
 • Подготовка на план за спроведување на тренинзи за вработените во БРО
 • Активно вклучување во процесот на регрутација на консултанти и нивно координирање при подготовка на видео обуки, материјали и прирачници за ЕДУИНО процесите и активностите
 • Менторска поддршка на БРО за централните начела и структурите во рамки на ЕДУИНО проектот, неговите функционалности и клучни процеси
 • Обезбедување соодветна работна средина за консултанти и експерти во рамките на тимот
 • Комуникација и оддржување на врска меѓу засегнатите страни и партнерите
 • Активно решавање на предизвиците што произлегуваат за време на работниот процес
 • Подготвување на месечен и финален извештај; комуникација и координација со тимот за проектен менаџмент
Кои се потребните вештини и квалификации?
 • Најмалку три (3) години искуство во координирање на тимови; клучно координирање на тим одговорен за веб-објавување и развој на внатрешни бази на знаење или алтернативно, ќе бидат разгледани кандидатите со исто (3 годишно) искуство во образовниот или невладиниот сектор
 • Искуство во работа со институции или работа на сродни тематики поврзани со базата на видео-знаења ( технички алатки)
 • Одлични комуникациски вештини
 • Докажана способност за работа на кратки рокови и под притисок
 • Искуство и знаење во користење дигитални алатки како што се Microsoft Office, Google Drive, OBS, OneDrive и Microsoft Teams
 • Капацитет за мотивирање и поттик на тимот со цел завршување на задачите до зададените рокови
 • Способност за задавање вредни насоки и повратни информации за подобрување на развиените материјали
 • Докажана способност за брзо работење при веб-објавување (agile communicator)
 • Познавањето на албански и / или англиски јазик ќе се смета за предност
 • Искуството во координање на консултантски тимови во онланј средина ќе се смета за предност
Логистички информации поврзани со работниот ангажман:
 • Лицето се очекува да почне со работа од 01.07.2022 во времетраење од 7 месеци со можност за продолжување на договорот.
 • Лицето директно ќе соработува и ќе одговара за својата завршена работа со проектниот менаџер на ЕДУИНО и претседателот на СмартАп.
 • Ангажманот се склучува преку Договор за ангажман со СмартАп на определено време.
 • За позицијата е предвиден месечен надомест од 40 000 МКД нето денари (60372 бруто денари).
 • Неделното работно време е од понеделник до петок, со 8 дневни работни часа и со предвидено дневно водење на записник од завршени задачи (time & task sheet).

За апликација испратете го Вашето CV, мотивационо писмо и две препораки на [email protected] со наслов Апликација за Координатор на модули за учење и менторска поддршка. Ќе бидат исконтактирани само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг за селекција. Краен рок за аплицирање е 29.05.2022 година.

Leave a comment