Skip links

Category: News

ЕДУИНО – Две години подобрување на образованието преку ко-креирање и иновации

ЕДУИНО – Две години подобрување на образованието преку ко-креирање и иновации

in Tags
 Да  бидете двигател на промени во општеството бара да поседувате визија, дисциплина, истрајност и голема верба дека промената ќе стане реалност. Како ние заедно со нашите партнери и поддржувачи две години создаваме промени во образованието - ќе ви раскажеме во текстот подолу.   Детектирањето на
Запознајте се со финалистите на вториот Креативнен Бизнис Куп Северна Македонија

Запознајте се со финалистите на вториот Креативнен Бизнис Куп Северна Македонија

in Tags
Запознајте се со финалистите на вториот Креативнен Бизнис Куп Северна Македонија Креативните индустрии се вистински пример за тоа како креативниот потенцијал може да се стави во функција на економскиот раст и развој. Поддржувајќи ги иновативните бизнис идеи во нашата земја, нашиот тим втора година по
The national representative for the ‘Creative Business Cup 2022’ Global finals is chosen

The national representative for the ‘Creative Business Cup 2022’ Global finals is chosen

in Tags
  We finally have our national representative for the ‘Creative Business Cup Global finals 2022’ in Copenhagen, Denmark. On May 27th SmartUp in partnership with the  Union of Macedonian Professional Association in the Creative Industries - UMPACI hosted the second in a row Creative Business
Креативен Бизнис Куп Северна Македонија 2022!

Креативен Бизнис Куп Северна Македонија 2022!

in Tags
Следејќи го развојот на креативните индустрии во Северна Македонија и потенцијалот кои го имаат како стартап компании, а воедно инспирирани и од нивниот интерес за минатогодишниот Креативен Бизнис Куп Северна Македонија 2021, СмартАп - Лабораторија за социјални иновации во соработка сo  Унијата на македонски професионални
Successful realization of a five-day ‘Public Sector Innovation’ Training programme in Bosnia and Herzegovina

Successful realization of a five-day ‘Public Sector Innovation’ Training programme in Bosnia and Herzegovina

in Tags
As part of the UNDP BiH project “Digital Transformation in the Public Sector” financed by the British Embassy Sarajevo and UKaid, the SmartUp team in partnership with Korimako from Slovenia and Dark Matter Labs from UK were engaged to design and deliver a pilot Public
Challenges and opportunities for sustainable development of the national parks in the Republic of North Macedonia – Workshop

Challenges and opportunities for sustainable development of the national parks in the Republic of North Macedonia – Workshop

in Tags
On 15th and 16th of March, in the scope the project ‘Digitalization of Governance as Tool for Rejuvenating Democracy’, The Macedonian Chevening Alumni Association (MCAA) organized a workshop - ‘Challenges and opportunities for sustainable development of the national parks in Republic of North Macedonia’ –