Skip links

Category: News

Повик за креатори, дизајнери и технички лица за изработка на образовни материјали и едукативни игри за деца од 3 до 10 години

Повик за креатори, дизајнери и технички лица за изработка на образовни материјали и едукативни игри за деца од 3 до 10 години

in Tags

Во склоп на проектот „Создавање средина што овозможува подобрување на квалитетот на наставата и учењето преку ко-креирање и иновации“ (#Inno4Edu), финансиран од Владата на Обединетото Кралство преку Британската амбасада во Скопје, со поддршка на Министерството за труд и социјална политика, Министерството за образование и наука,

Повик за учество во онлајн тестирање на веб-решенија за образование – Воспитувачи, Наставници и Родители

Повик за учество во онлајн тестирање на веб-решенија за образование – Воспитувачи, Наставници и Родители

in Tags

СмартАп – Лабораторијата за социјални иновации во соработка со УНИЦЕФ, Министерството за труд и социјална политика, Министерство за образование и наука и Бирото за развој на образованието ги покануваат оддeленските наставници, воспитувачи и родители да дадат повратен одговор и мислење на неколку развиени прототип веб-решенија

A runaway success! Prototype developed for award-winning shoe soles that can charge your phone

A runaway success! Prototype developed for award-winning shoe soles that can charge your phone

in Tags

Brilliant idea? Check. Energy and dedication? Check. First Prize in Climate Challenge? Check. Prototype ready? Check. Shoppers at one of Skopje’s busiest malls were stopped in their tracks today by the sight of one of the country’s famous sports stars, marathon-runner Kokan Ajanovski, running in