Skip links

Оглас за административен асистент

СмартАп – Лабораторија за социјални иновации Скопје објавува оглас за: Административен асистент.

СмартАп, Лабораторијата за социјални иновации Скопје, има потреба од нов член во тимот кој ќе се придружи на организацијата и ќе помогне во административните, финансиските и организациските задачи при работењето.

Цел и одговорност на работното место:

 • Пријава, одјава на вработените, подготовка на договори за вработување;
 • Фактурирање и водење на наплата, следење на исплати;
 • Одржување на извештаи за човечки ресурси и обезбедување на усогласеност со политиките, правилата и прописите на донаторите;
 • Администрирање на процес на набавка, вклучувајќи наплата и записи;
 • Одржување дневник на залихи;
 • Плаќањата во готовина и други трансакции преку готовина, и проверка на соодветна документација;
 • Следење на буџетски исплати и подготвување на финансиски извештаи според внатрешни политики и процедури; 
 • Подготовка на понуди и фактури за клиенти;
 • Комуникација со клиенти;
 • Прием и проследување на документи;
 • Водење на деловодна книга, архивирање на документи;
 • Набавка на канцелариски материјали;
 • Останата административна поддршка.

Потребни вештини и квалификации:

 • Минимум 1 година работно искуство на иста или слична работна позиција;
 • Одлично познавање на англиски јазик – говорен и пишан; 
 • Одлично познавање на работа со MS Office (Word, Excel, Power Point), интернет алатки Google Drive, Outlook и сл.;
 • Способност за планирање, организирање и извршување на задачи;
 • Ефикасни комуникациски вештини и одлични меѓучовечки вештини;
 • Вештини со управување со бази на податоци и чување на документи;
 • Професионален и позитивен однос;
 • Способност за работа во динамична работна средина, под притисок и во кратки рокови;
 • Познавање на албански јазик ќе се смета за предност;
 • Диплома за завршено високо образование е предност.

Што нудиме:

 • Динамична средина каде инклузивноста, проактивноста и желбата за иновации е секојдневие,
 • Професионален развој, учество на обуки, семинари и конференции, 
 • Менторирање од страна на постоечкиот кадар на НВО СмартАп,
 • Убава и пријатна атмосфера во нашата канцеларија во старата скопска чаршија.

Логистички информации поврзани со работниот ангажман:

 • Лицето се очекува да почне со работа од Септември, 2020
 • Дневното работно време на оваа позиција е 8 часа, со работно време од 08:30 до 16:30 часот или 09:00 до 17:00
 • Неделното работно време е од понеделник до петок, со предвидено дневно водење на записник од завршени задачи
 • Физичкото прусуство е задолжително поради природата на позицијата, но во канцелариите ги следиме сите прописи и препораки од здравствените институции.

Испратете го Вашето CV и мотивациско писмо (до 500 зборови) на [email protected] со наслов Апликација за административен асистент.

Краен рок за аплицирање: 09.08.2020, до 17:00 часот. Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани и повикани на интервју. 

Leave a comment