Skip links

Оглас за агент за техничка поддршка на е-услуги

СмартАп – Лабораторија за социјални иновации Скопје објавува оглас за Агент за техничка поддршка на е-услуги во склоп на проектот „Инклузивна и успешна дигитална трансформација за сите- ДИЏИТ АЛЛ“, со цел поддршка на граѓаните во поднесување на електронски апликации до Град Скопје.

Цел и одговорност на работното место:

 • Поддршка на граѓаните во процесот на поднесување на електронски апликации до Град Скопје
 • Одговарање на дојдовни повици и е-маил прашања/барања од граѓаните и обезбедување на потребни информации, поддршка и помош во решавање на барањата на граѓаните;
 •  Ефикасно прибирање на кориснички информации, задоволување на потребите на граѓаните и нивна едукација;

Подетални информации за опфатот на работа:

https://docs.google.com/document/d/1DxN2NQLcedz4WkuVjgrJ3Ft66aKnwH_gj-cua3kFxVg/edit?usp=sharing

Потребни вештини и квалификации:

 • Познавање на алатки за креирање апликациски форми како Google Forms, Typeform, SurveyMonkey и сл,;
 • Пожелно познавање на Microsoft Flow, Office365 пакетот, како и алатки за поддршка (ticketing system);
 • Техничка снаодливост и креативно решавање на технички проблеми
 • Познавање на работа со MS Office (Word, Excel), интернет алатки Google Drive, Google sheet, Outlook и сл.;
 • Способност за планирање, организирање и извршување на задачи;
 • Ефикасни комуникациски вештини и одлични меѓучовечки вештини;
 • Вештини со управување со бази на податоци и чување на документи;
 • Професионален и позитивен однос;
 • Способност за работа во динамична работна средина, под притисок и во кратки рокови;
 • Основно познавање на англиски познавање;
 • Познавање на албански јазик ќе се смета за предност;
 • Диплома за завршено високо образование е предност.

Што нудиме:

 • Динамична средина каде инклузивноста, проактивноста и желбата за иновации е секојдневие,
 • Професионален развој, учество на обуки, семинари и конференции, 
 • Менторирање од страна на постоечкиот кадар на НВО СмартАп,
 • Убава и пријатна атмосфера во нашата канцеларија во старата скопска чаршија.

Логистички информации поврзани со работниот ангажман:

 • Лицето се очекува да почне со работа од Февруари 2021
 • Дневното работно време на оваа позиција е 8 часа, со работно време од 08:30 до 16:30 часот или 09:00 до 17:00
 • Неделното работно време е од понеделник до петок, со предвидено дневно водење на записник од завршени задачи
 • Физичкото прусуство е задолжително поради природата на позицијата, но во канцелариите ги следиме сите прописи и препораки од здравствените институции. 
 • Период на ангажман: 9 месеци, договор на дело/ангажман
 • Предвиден надоместок: 25,000 денари нето.

Испратете го Вашето CV и мотивациско писмо (до 500 зборови) на [email protected] со наслов Апликација за агент за поддршка.

Краен рок за аплицирање: 15.01.2020, до 15:00 часот. Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани и повикани на интервју. 

Оваа активноста е организирана од Скопје Лаб – Центар за иновации на Град Скопје со кој што раководи СмартАп – Лабораторија за социјални иновации Скопје во рамки на проектот „Инклузивна и успешна дигитална трансформација за сите – ДИЏИТ АЛЛ“, финансиски поддржан од Фондација Метаморфозис како дел од иницијативата „Зголемување на граѓанското учество во дигиталната агенда – ICEDA”.

За СкопјеЛаб — Центар за иновации на Град Скопје

СкопјеЛаб е Центар за иновации на Град Скопје кој работи на изнаоѓање на иновативни начини за решавање на предизвиците и проблемите со кои се соочува Градот. Работи како посредник меѓу граѓаните, академските институции, компаниите, секторите и одделенијата на градот, општините и граѓанските организации со цел ко-креирање на заедничка вредност, брзо прототипирање и/или проверка и селекција на иновативни решенија.  – https://www.skopjelab.mk/

Leave a comment