Skip links

Отворен повик: Copywriter за ЕДУИНО – вебинари

Кои ќе бидат одговорностите на Copywriter за ЕДУИНО – Вебинари?
 • Воведување во проектната активност на вебинарите за која треба да се подготват содржини, преку комуникација и соработка со координаторот
 • Учество со совети и насоки во планирање и креирање на комуникациска стратегија (најдобри практики за copywriting)
 • Креирање на пишана содржина за сите посочени канали за комуникација ( Facebook, Instagram,mailchimp), web страница за ЕДУИНО вебинари и сл;
 • Пишување и обликување на текст погоден за објава на сите пишани и дигитални медиуми (со адаптација на содржини за несродни канали)
 • Подготовка на насоки и совети за графичка содржина која треба да го придружува текстот со цел оптимизација на неговата посетеност
 • Координација со маркетинг експерт за добивање на информации поврзани со потребите за текстови
 • Активна соработка и комуникација со проектниот менаџмент и проектниот тим
 • Подготовка на извештај за сработеното
Кои се потребните вештини и квалификации?
 • Задолжително е работно искуство од минимум две (2) години во областа на copywriting/авторско пишување на текстови и натписи
 • Умешност за пишување и подготовка на натписи и блогови за дигитални медиуми, со особен акцент на пишување на текстови за образовни цели или за информирање и едуцирање на наставници/едукатори на веб платформа за образование (copywriting)
 • Одлично познавање на македонскиот јазик, во пишана форма
 • Искуство во работа во дигитална средина
 • Креативност, проактивност, способност за тимска работа и флексибилност
 • Максимална посветеност и одговорност кон работењето и почитување на рокови
 • Претходно искуство и/или познавање на принципите на фриленс работа или пак работа на далечина (remote work); пред се познавање на алатки како Google Drive, MS пакетот и Microsoft Teams
 • Докажана способност за формулирање на комплексни концепти во разбирливи текстови за генералната публика
 • Познавање на секторот образование и/или претходна работа во маркетинг со проекти поврзани со деца, родители и/или наставници ќе се смета за предност
 • Познавањето на албанскиот (пишан) јазик ќе се смета за предност
 • Желба за работа во мултидисциплинарна средина, со отворени, проактивни и динамични луѓе
 • Желба за работа во полето на образование
 • Познавање на секторот образование и/или претходна работа на проекти поврзани со деца, родители и/или наставници ќе се смета за предност
Логистички информации поврзани со работниот ангажман:
 • Ангажманот се склучува преку Договор за ангажман со СмартАп на определено време односно периодот Мај 2022, Октомври –
 • Декември 2022 (вкупно 4 месеци)
 • Ангажманот се базира на испорачани задачи, а не на работни часа
 • Физичкото прусуство не е задолжително поради природата на позицијата и моменталната здравствена ситуација во државата

Испратете го Вашето CV и понуда (во понудата треба да наведете бруто сума по страна во денари) на [email protected] со наслов Апликација за Copywriter. Исто така задолжително е да пратите пример од промо текст од една страница за најава на настан од образовен карактер доколку веќе имате, или да креирате таков текст по ваша желба и замисла. Ќе бидат исконтактирани само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг за селекција. Краен рок за аплицирање е 11.04.2022 година.

Leave a comment